We,we call them niggerballs
Idag var första gången vi bakade tillsammans. Det roliga var att P berättade om sitt första jobb som bagare, så själv gav han sig tidigt titeln "mästerbagaren" direkt. Vi lever ju tillsammans och när han säger att han är grym, eller mästare, på något tänker jag att han kan få hålla i rodret. Det gick ju bra. Han satte mig i arbete direkt och sa till mig å vispa margarinet försiktigt så det inte kokar, sen hällde han i sockret och övervakade så att jag vispade det poröst!
P/mästarbagaren - vispa nu försiktigt
Jenny - såhär?
P/mästarbagaren - ja, men håll det i pannan
Jenny - "tar det som vispades utanför och lägger i P:s panna" Såhär? :P
Vidare så fortsätter vi med bakandet och jag tycker att degen ser konstig ut, ja det ser inte ut som deg snarare som någon brun massa.
Jenny - ska den verkligen se ut såhär? Jag minns det lite annorlunda...
P/mästarbagaren - ja den ser lite konstig ut
Jenny - jag ska göra en egen så får vi se.
P gav upp och jag stod kvar och gjorde min deg. Han fick smaka på min deg och jag tror han blev lite tagen på bar gärning, mästarbagaren som han är :)
Så här får ni till och gör lika goda niggerballs som jag lyckades med ikväll.
Ni behöver:
100g rumsvarmt margarin
1 dl strösocker
3 dl Havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe (Zoega Blue Java - min favorit)
Garnering - pärlsocker
Knåda ihop margarin och socker. När det är som en deg blanda i resterande ingredienser, fördelaktigt del för del och arbeta ihop allt till en gegga. (ser iallafall ut som det :) ) Forma till ca 25 bollar (små storlekar, eller gör större - jag tycker det e godare) och rulla därefter i pärlsockret. Nu bara slicka skålen och fingrarna, ställ in dina nybakade bollar för kylning.
SÅ har du dina kalla goda niggerballs klara på en ca halvtimma. Mummmmms!
Det roliga är att för att väga upp sin kökstalang så har P nu gjort varma mackor, ett säkert kort från hans sida. Dom är faktiskt jättegoda!
P:s kända varma mackor.
(Efter övertalning fick P gästspela på en liten ruta i min blogg idag. Vad gör man inte för kärleken.)
THE UGNSANDWICH.
1 st Nybakad skogaholmslimpa (färdigskivad)
0,3 dl Philadelphia ost (direkt från kylen)
Lite Finhackad purjolök (balkongsodlad)
4 st Tunt skuren tomat (ej besprutad)
0,5 dl Dijónsenap påstruken med kärlek
Mycket Ost hyvlad med omsorg samt oslagbar paprikatopping (välfördelad)
Vid avhämtning, 15 minuter en kvart.